Prof. gr. I Sitaru Emil

 Este absolvent al Universității “ Babes-Bolyai”, Facultatea de matematica-informatica, secția matematica, promotia 1979.

In perioada 1979-1985 a predat la Liceul Industrial pentru Prelucrarea Lemnului din Cluj-Napoca. Intre 1985 si 2002 a predat la Liceul “ E. Racovita”. Din anul 2002 este profesor la Liceul Teoretic “ N. Balcescu”, unde preda la clase de gimnaziu si de liceu.

A obtinut rezultate profesionale foarte bune, elevii sai obtinand numeroase premii la concursurile de matematica judetene, interjudetene si nationale.

Este autor si coautor al mai multor carti de specialitate.

In anul 2005 a fost nominalizat intre cei 20 de finalisti ai concursului national PROFESORUL ANULUI de la TVR.

In anul 2008 i s-a acordat Diploma “Gh. Lazar” clasa I.

In anul școlar 1993-1994 a predat matematica la liceul “ Suzanne Valadon “ din Limoges, Franța, fiind selectat prin concurs in cadrul unui acord guvernamental.

Intre anii 1999 si 2001 a predat matematica la liceele “ Columbia High” si “ Holly Hill Roberts High” din Carolina de Sud, SUA, in cadrul programului FACES, recunoscut de Ministerul Educației.

"Voi toţi cei cărora vă place să călătoriţi pe tărâmul fanteziei şi în lumea minunată a magiei poveştilor, veniţi să-i cunoaşteţi pe vrăjitorul Axiomaticus şi pe clovnul Paradox! Cei doi noi prieteni vă vor învăţa să jonglaţi cu numerele şi vă vor dezvălui taina magică a matematicii. Cu ajutorul lor, veţi descoperi toate minunile, bogăţiile, frumuseţile şi misterele lumii."